“Værket” – netværk for voksne

Værket i Hinnerup - for alle ensomme i Favrskov mellem ca. 30 og 60 år

Værket er et netværk for ensomme voksne, hvor de kan mødes i trygge rammer og erfaringsudveksle, socialisere, og få snakket om de følelser, som fylder meget i hverdagen. Omdrejningspunktet for Værket er at bringe mennesker sammen og styrke dem i at skabe et stærkt og varigt lokalt, socialt netværk, hvor de kan være sammen om gode fælles oplevelser.

Netværksgrupper

En netværksgruppe består af 10-12 deltagere, og har 3-4 frivillige tilknyttet. Man mødes ca. 2 timer hver anden uge. De frivillige sørger for kaffe/te og snacks.
Netværksmøderne involverer altid øvelser, som skal være med til at give deltagerne redskaber til at håndtere ensomheden. Der indgår samtaler om temaer, som er relevante for netværket. Endelig mødes vi for at hygge os, socialisere, snakke og vigtigst af alt for at understrege "at du ikke er alene."

Projekt i samarbejde med Mary-Fonden

Værket blev oprettet i 2015, som et netværk for ensomme voksne i alderen 30-60. Projektet, som er et samarbejde imellem Røde Kors og Mary-Fonden, med støtte fra Velux-Fonden, blev testet i syv Røde Kors afdelinger landet over. Værket viste sig hurtigt at være en stor succes, hvilket har gjort at Røde Kors efterfølgende har åbnet aktiviteten op i flere afdelinger rundt om i Danmark.

"Jeg oplevede ensomhed som en følelse af at være alene i verden på trods af,
at jeg har mand og barn. Jeg følte, at min identitet blev taget fra mig, efter jeg
fik tilkendt førtidspension. Da jeg så opslaget i Superbrugsen, tænkte jeg, at
Værket lød som noget, der var lige mig. I Værket har vi grinet, gået tur, spist
sammen ved hvert møde og haft øvelser.” Deltager i Værket

Kontakt

Aktivitetsleder
Solveig Rye Jacobsen

Mobil: 21 380 380

hinnerup.vaerket@rodekors.dk